Nordea piešķir 19,9 miljonu eiro aizdevumu UNITY biznesa centra turpmākai attīstībai

unity_vienibas_small-10

Lai atbalstītu modernas ofisa ēkas turpmāku attīstību, Nordea banka, vienojoties par jauniem kredīta nosacījumiem, ir sniegusi aizdevumu 19,9 miljonu eiro vērtībā uzņēmumam “Nordic and Baltic Property Group”, kas ir UNITY biznesa centra īpašnieks.

Sākot no 2011. gada, kad “Bikstu 7″ kļuva par uzņēmuma “Nordic and Baltic Property Group” (“NBPG”) meitas uzņēmumu, pateicoties “NBPG” starptautiskajai pieredzei nekustamo īpašumu tirgū, UNITY biznesa centrs ir strauji attīstījies, palielinoties nomnieku skaitam – ja 2012. gadā 58 % telpu bija iznomātas, tad šobrīd 91 % telpu ir nomnieki. Sekmējot UNITY biznesa centra turpmāko attīstību, Nordea banka piešķir aizdevumu 19,9 miljonu eiro apmērā, lai veiktu biroja centra telpu labiekārtošanu, kā arī veicinātu biznesa centra redzamību, potenciālo nomnieku piesaistīšanā.

“Nordic and Baltic Property Group” vadītāja Baltijas valstīs Jekaterina Kolosova: “Nordic and Baltic Property Group” komandai, pateicoties ilgu gadu starptautiskai pieredzei nekustamā īpašuma pārvaldīšanā un Nordea bankas sniegtajam finansējumam, izdevies dažu gadu laikā izveidot UNITY biznesa centru par funkcionējošu, modernu, uz pakalpojumiem nomniekiem vērstu B klases biroju ēku. Ēkā sekmīgi darbojas finanšu un banku sektora, IT, medicīnas un citu nozaru nomnieki, kā arī starptautiskie zvanu centri. “Nordic and Baltic Property Group Riga” pieder vēl trīs biroju centri, kurus pārvalda mūsu profesionālā komanda, savukārt Viļņā kompānijas īpašumā un pārvadē ir trīs B klases biznesa centri, kas veido vienoto biroju kompleksu.”

“Redzot, kā gadu laikā UNITY biznesa centrs ir attīstījies, esmu gandarīts, ka varam sniegt būtisku ieguldījumu arī šī projekta nākotnes izaugsmē, ne tikai finansiāli atbalstot, bet arī izmantojot modernās biroja ēkas sniegtās priekšrocības, kļūstot par telpu nomniekiem”, tā Nordea bankas vadītājs Latvijā Jānis Buks.

“Papildu sniegtajam aizdevumam, ņemot vērā labvēlīgo tirgus situāciju, Nordea banka vienojusies ar uzņēmumu “Bikstu 7″ par ilgtermiņa likmju fiksāciju. Šis risinājums ļaus klientam novērst procentu likmju risku, kas varētu atstāt būtisku iespaidu uz nākotnes naudas plūsmu, gadījumā, ja procentu likmes paceltos no šobrīd vēsturiski zemākajiem līmeņiem,” tā Ritvars Kumpiņš, Markets departamenta vadītājs Baltijā, komentējot darījuma nosacījumus.